Emaitzak: 12

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Irudi pertsonala (7)
Se trata de rodear total o parcialmente el cuerpo con lienzos mojados calientes o fríos sobre los que se pondrán mantas o similares secos. gorputz osoa edo zati bat oihal busti bero edo hotzekin inguratzen da, eta horien gainean tapaki lehorrak jartzen dira.

Materiala: Elektroestetika

masaje de succión, compresas, calor húmedo o seco, etc. xurgatze-masajea, konpresak, bero lehorra edo hezea…

Materiala: Elektroestetika

vibraciones, succión, calor seco ó húmedo, láser. bibrazioak, xurgatzea, bero lehorra edo hezea, laserra.

Materiala: Elektroestetika

Los productos se pueden aplicar con técnicas que mejoren la penetración (calor seco o húmedo, oclusión, ionización y diatermia capacitiva), a los que se añadirán técnicas estimulantes que mejoren del tono muscular. Produktuak emateko, produktuok errazago sartzea eragiten duten teknikak (bero lehorra edo hezea, hersketa, ionizazioa eta diatermia kapazitiboa) erabil daitezke, eta, gainera, teknika estimulatzaileak ere erabili behar dira, giharren tonua hobetzeko.

Materiala: Elektroestetika

Tendencia a enrojecerse e irritarse por factores ambientales (vientos cálidos y secos, frío intenso y seco, etc.) Inguruneko faktoreak (haize bero eta lehorra, hotz handi eta lehorra, etab.) direla medio, gorritu eta narritatzeko joera.

Materiala: Elektroestetika

dada la posibilidad de que estos elementos contacten con secreciones (sangre, pus, etc.) se hace necesario aumentar las medidas de asepsia por lo que tras su limpieza y desinfección antiséptica se recurrirá a la esterilización por calor seco o autoclave. jariakinekin (odolarekin, zornearekin eta abarrekin) kontaktuan egon daitezkeenez, asepsia-neurriak areagotu behar dira; horregatik, garbitu eta antiseptiko batekin desinfektatu ondoren, bero lehorra edo autoklabea erabiliz esterilizatuko ditugu.

Materiala: Elektroestetika

Es por esto, que las aplicaciones prolongadas de calor seco determinan una apreciablereducción en el volumen de orinaeliminada. Horregatik da nabarmen txikiagoa kanporatzen den gernu-bolumena bero lehorraren eraginpean luzaro egon ondoren.

Materiala: Elektroestetika

Nekazaritza (2)
Esto es el asurado, golpe de sol o golpe de calor, que puede estar originado por fuerte insolación, y también por altas temperaturas, ambientes muy secos, vientos tórridos o por todas estas causas a la vez. Horri eguzki kolpe edo bero kolpe esaten zaio eta intsolazio gogor batek, tenperatura altuek, giro oso lehorrek, haize guztiz beroek edo horiek guztiek batera sortarazi dezakete.

Materiala: Nekazaritza

Los vientos cálidos secos son una de las causas más frecuentes del ya comentado problema de asurado. Haize bero eta lehorrak, lehenago ere aipatu dugunez, ihartze eta hostogabetze arazoaren arrazoi nagusietakoak izaten dira.

Materiala: Nekazaritza

Instalatze eta mantentze lanak (1)
Y en el caso del calor latente, la humedad tiene que introducirse en gramos de vapor/kg aire seco, razón por la cual en la fórmula se ha dividido por 1 000. Eta bero sorraren kasuan, hezetasuna lurrun gramo zati aire lehor kilogramotan sartu behar denez, formulan 1 000z zatitu da.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Ostalaritza eta turismoa (2)
El aumento de la temperatura del alimento se lleva a cabo mediante vapor, agua caliente circulante, calor seco o corrientes eléctricas. Elikagaiaren tenperatura zenbait modutan igo daiteke: ur-lurrunaren bidez, ur bero zirkulatzailearen bidez, bero lehorraren bidez edo korronte elektrikoen bidez.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

La forma de aplicar el calor: vapor (figura 4.26), calor seco, etc. Beroa aplikatzeko modua: ur-lurruna (4.26. irudia), bero lehorra, etab.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx